În mod obişnuit motorul de încercat este deja dotat cu o centrală proprie de control şi administrare, indiferent dacă are o capacitate cilindrică mică sau mare. Aceasta centrala nu poate fi oprita in cazul unei alarme sau a oricarei alte situatii care poate aparea in interiorul salii de incercare.
Aceasta este sarcina asumată de acest tablou electromecanic: administrarea fazei de pornire, rămânerea sa în funcţiune şi oprirea sa, indiferent de tipul de motor, pe benzină sau diesel, iar dacă este diesel: de ultimă generaţie sau cu oprire cu ELECTROSTOP sau întreruperea electrovalvei de alimentare cu motorină.

În consecinţă acest tablou va administra:

  • Introducerea alimentării cu tensiune pentru eventuale centrale electronice care au nevoie de această alimentare înainte de pornire.
  • Comandarea pornirii dacă motorul este prevăzut cu motoraşul său de pornire
  • Comandarea unei eventuale alimentări suplimentare dacă motorul are nevoie
  • Oprirea motorului prin alimentarea temporizată a comandării ELECTROSTOP sau tăierea alimentării electrice a electrovalvei de alimentare cu motorină
  • Protecţie prin siguranţe lamelare de 250 …… 750 A ( în funcţie de situaţii ) a alimentării motoraşului de pornire dacă motorul este prevăzut cu acesta

NOTĂ: Comenzile pentru a realiza : punerea în funcţiune, pornirea şi oprirea, sunt primite de la micuţul pupitru mobil care este poziţionat pe consola de comandă.