În mod obişnuit, ca şi consolă pentru sala de încercări se foloseşte un birou sau o masă de lucru, personal am observat că este mai degrabă o soluţie inadecvată şi în consecinţă am proiectat şi construit o consolă de comandă care să corespundă utilizării specifice.
În această consolă operatorul va putea ţine sub control toate necesităţile electrice ale sălii de încercare şi să gestioneze funcţionarea lor. Structura metalică rămâne aceeaşi, dar în funcţie de exigenţele clientului tablourile de comandă sunt personalizate.

Această consolă conţine numai comenzi şi semnalări luminoase şi sonore şi eventuale ecrane de reglare şi control, dar va trebui să aibă o interfaţă cu tabloul de administrare a sălii de încercări.

În dotarea acestei console avem şi un mic pupitru mobil care conţine comenzile de pornire, oprire, control frână şi acceleraţie şi butonul de memorizare date. În mod intenţionat nu a fost montat între tablourile consolei, pentru a uşura astfel cât mai mult activitatea operatorului fie că este stângaci sau dreptaci, precum şi pentru a avea la îndemână comenzile principale fără a-şi lua privirea de la monitor sau de la motor.